ענף החלב הישראלי מהווה חלק אינטגראלי מהכלכלה המקומית והינו ענף המזון הגדול ביותר בארץ.
סך כל התפוקה בענף מהווה 10% מסך ערך התפוקה החקלאית בישראל.
ענף החלב מספק מגוון מוצרים טריים ואיכותיים המהווים כ-60% מתצרוכת הסידן היומית לאדם.
ייצור החלב נמצא בעליה מתמדת, בשנת 2017 יוצרו בישראל כ-1,513 מיליון ליטרים לעומת 1,450 בשנת 2016- עלייה של 63 מיליון ליטרים (4.4%).
הגידול בצריכת מוצרי חלב מייצור מקומי במונחי שווי ערך נוזלים עמד בשנת 2017 על 2.5% בעוד שהגידול באוכלוסייה נאמד ב- 1.9%, כלומר הצריכה לנפש של מוצרי חלב עלתה ב- 0.6% סך הצריכה השנתית לנפש נאמדת ב-179 ליטר לעומת 178 אשתקד.
לחברת תגד קשר הדוק ואיכותי אשר נבנה והתפתח לאורך השנים עם חברות מחו"ל המספקות ציוד וידע לתעשיית החלב.