תעשיית הבירה

תעשיית הבירה

תגד מזון מייצגת חברות מובילות ביצור ציוד לתעשיית הבירה ונותנת מענה לכל השלבים בהליכי היצור למבשלות ענק לצד מבשלות מיקרו. מאז שנות ה-50, תעשיית הבירה הישראלית נשלטת על ידי שתי חברות. החל משנות ה-90, עם הקמתה של חברת מבשלות בירה ישראל, היא וחברת טמפו שולטות ב-70% משוק הבירה בישראל, בנוסף, פועלות במדינה כ-24 מבשלות בוטיק מורשות. בישראל נמכרים מידי שנה 90 מיליון ליטרים של בירה

תהליך הייצור של הבירה התפתח עם השנים והיום הוא כולל פעולות מורכבות ובלתי מתפשרות, עם הקפדה על תזמון מדויק ושימוש במרכיבים ספציפיים מאוד. הגדילו לעשות הגרמנים, שקבעו לפני כ-500 שנים קריטריונים קפדניים לייצור בירה אמיתית וטהורה.

רבים ברחבי העולם וגם בישראל 'חוזרים למקורות' בשנים האחרונות ושוקדים על ייצור ביתי של בירה. יש כאלו שמייצרים את הבירה בנפח קטן מאוד, אך גם בארץ קיימות כבר כמה וכמה מבשלות בוטיק שמייצרות בירה בכמות מסחרית. בירה ביתית נחשבת בדרך כלל לאיכותית ביותר, בשל טריותה הרבה ומשום שהיא מיוצרת בתשומת לב רבה יותר. מבשלות בוטיק בישראל החלו להופיע ולהתפתח באמצע העשור הראשון של שנות ה-2000. נכון לשנת 2009 פועלים מבשלות בוטיק בכל רחבי הארץ. כיום מיוצרות בישראל סה"כ כ-100 סוגי בירה.

הציוד המוצע ללקוחותינו מגוון וכולל:

  • ציוד יצור בירה
  • משאבות וברזים
  • קווי מילוי לבקבוקי זכוכית
  • מערכות שירוול ותוויות
  • קווי אריזה ומשטוח
  • עטיפת משטחים
  • מחסנים אוטומטיים

בין החברות אותן אנו מייצגים ניתן למצוא את: