תעשיית הקפה

תעשיית הקפה

צריכת הקפה בישראל השתנתה רבות במהלך השנים ועדיין נמצאת בשינוי מתמיד. אם בעבר קפה טורקי טחון היה הקפה הנפוץ והפופולרי ביותר בקרב מרבית האוכלוסייה, נראה שהזמנים משתנים ואיתם גם כוס הקפה הישראלית.

ישראל נחשבת לאחת מ- 10 המדינות המובילות בעולם בצריכת קפה, כאשר צריכת קפה לנפש עומדת על כ- 3.2 ק”ג בשנה, המהווים כ- 3.5 כוסות קפה ביום. שוק הקפה הכולל בישראל עומד היום על כ- 3.5 מיליארד שקלים בשנה, מתוכם 350 מיליון שקלים ממכירות של קפה נמס וכ- 300 מיליון ממכירות של קפה קלוי. שאר הסכום המהווה עוד כ- 3 מיליארד שקלים מתייחס לבתי הקפה.

במאה השנים האחרונות הפך קפה למשקה החם הפופולרי ביותר בעולם, ויש לכך סיבות רבות: למשקה הקפה עושר טעמים וריחות שלא ניתן למצוא באף משקה אחר, הקפאין בו מסייע להמריץ את הגוף במהלך היום והמגוון הרחב של אפשרויות ההכנה וההגשה של קפה, עושה אותו מתאים לשתייה לבד או בחברה, בבית או מחוצה לו.

תרבות הקפה בישראל היא מהמפותחות בעולם. כמדינת מזרח תיכון, תמיד הייתה בישראל תרבות עשירה של שתיית קפה טורקי, ובמהלך עשרים השנה האחרונות התרגל הטעם הישראלי לקפה אספרסו משובח המוגש באלפי מקומות מבתי קפה ומסעדות עד למזנונים בתחנות רכבת ואוניברסיטאות.

 בתגד מזון אנו מייצגים מגוון חברות בינלאומיות המספקות מענה ללקוחותינו בכל שלבי יצור, טחינה, אריזה ושינוע הקפה:

  • מערכות איוד
  • מערכות ייבוש בהתזה ובהקפאה
  • משאבות לחץ גבוה ומערכות להליכים הומוגניים
  • ציוד תהליכי כגון ברזים, משאבות ואביזרי מדידה
  • טיפול תרמי בעזרת מחליפי חום פלטות וצינורות
  • מערכות שינוע ואריזה

בין החברות אותן אנו מייצגים ניתן למצוא את: