תעשיית הגלידות

תעשיית הגלידות

ענף הגלידות מגלגל בישראל כ-1.5 מיליארד שקל. בישראל ניתן לחלק לשתי קטגוריות עיקריות: צריכה מחוץ לבית, המתאפיינת במיידיות שלה ולכן נקראת צריכת אימפולס (Impulse) ולעומתה הצריכה הביתית.
צריכת ה-אימפולס מורכבת מארבע תת-קטגוריות:

  • 'פרימיום' / 'פינוק' (Indulgence / Premium) – גלידות המיוצרות מחומרי גלם איכותיים
  • 'מחיר' (Cost) – גלידות המכילות בעיקר מרכיבים זולים
  • 'מרעננים' (Refreshment) – גלידות המשלבות פירות קפואים ומים
  • 'כיף' (Fun) – גלידות המכילות גם גימיקים

גם הצריכה הביתית מורכבת מארבע תת-קטגוריות:

  • 'סופר פרימיום' – (Super Premium) – גלידות שמנת / רכיבים טבעיים
  • 'פרימיום' (Premium) – – גלידות שמנת / רכיבים טבעיים
  • 'בייתית רגילה' – (Regular)
  • 'מחיר' – (Cost) – אריזות גדולות בעיקר

תחום הגלידות בארץ צומח בקצב מהיר יותר מאשר ענפי מזון אחרים. מגמה נוספת הבולטת בשוק היא עליה בביקוש הקיים לגלידות איכות יקרות יחסית.

תעשיית הגלידה בישראל מגוונת וגדולה. הישראלי הממוצע צורך שמונה ליטר גלידה בשנה. לצד יצרני ענק השולטים על כ-80 אחוזים מהשוק, קיימים מספר יצרנים קטנים וקווי יצור ייחודיים לגלידריות בוטיק.
בתגד מזון מספקים פתרונות וציוד לכל צורך, מהקמת מפעלים תעשייתיים ועד ליצור בקנה מידה קטן:

  • תכנון והקמת מפעלים
  • ציוד תהליכי -משאבות וברזים
  • טיפול תרמי -מחליפי חום
  • ציוד אריזה ומשטוח
  • ציוד שינוע
  • מחסנים אוטומטיים

בין החברות אותן אנו מייצגים ניתן למצוא את: